Skip to content Skip to footer

Mitkä ovat parhaat eSports-vedonlyöntisivut vuonna 2022?

Elektroninen urheilu, eli e-urheilu on yksi nopeimmin kasvavista urheilulajeista. Se kerää satoja tuhansia katsojia vastaanottimien ääreen ja suurimmat eSports-tähdet ovat tunnettuja julkisuuden henkilöitä.

Onkin luonnollista, että myös esports vedonlyönti on varsin suosittua ja ajan hermolla pysyvien vedonlyöntisivustojen valikoimasta löytyy myös esport vedonlyönti. Mitkä sitten ovat Suomen Parhaat E-Urheilu-Vedonlyöntisivut ja miten ne voi tunnistaa? Tässä artikkelissa pureudumme aiheeseen ja kerromme seikkoja, joista parhaat E-Urheilu-Vedonlyöntisivut tunnistaa.

Mitä e-urheilulla tarkoitetaan?

Ennen kuin käymme läpi sitä, miltä Suomen parhaat esports-vedonlyöntisivut näyttävät, kerromme hiukan siitä, mitä e-urheilulla ylipäätään tarkoitetaan. Pelikoneilla pelaaminen kuuluu nykyisin monien nuorten ja aikuisten lempiharrastuksiin ja e-urheilu on pelaamista kilpailullisessa mielessä.

Peli, jossa kilpaillaan voi periaatteessa olla mikä tahansa, mutta markkinat ovat määrittäneet tietyt pelit sellaisiksi, joissa ammattimainen pelaaminen on mahdollista. Näiden pelien turnauksissa palkintopotit nousevat suuriksi ja myös eSports-Vedonlyönti kukoistaa. Ammattipelaajat myös harjoittelevat ammattimaisesti ja harjoitteluun kuuluu yleensä pelaamisen lisäksi fyysistä kuntoa kohottavia harjoituksia.

Kuinka parhaat eSports-vedonlyöntisivut löytää?

Harjaantumattoman saattaa olla vaikeaa löytää parhaat eSports-Vedonlyöntisivut, mutta tähän löytyy onneksi apu, sillä verkossa löytyy sivuja, jotka ovat tehneet analysoinnin puolestasi. Esimerkiksi KantaCasino.com listaa parhaat eSports-vedonlyöntisivut perusteluineen erittäin asiantuntevasti.

Omat mieltymykset saattavat luonnollisesti erota asiantuntijoidenkin mielipiteestä, mutta itselleen sopivimpien sivustojen etsiminen kannattaa ainakin aloittaa tutkimalla tällaisilla listoilla olevat eSports-vedonlyöntisivut ensin.

Missä peleissä e-urheilua harjoitetaan ammattimaisesti?

Suuria rahoja liikkuu vain tietyissä e-urheilulajeissa ja myös vedonlyönti on mahdollista vain turnauksissa, joita tällaisia pelejä pelataan. Seuraavaksi esittelemme lyhyesti elektronisen urheilun suosituimmat ammattilaispelit:

Urheilupelit

Maallikko saattaisi arvella, että perinteisempää urheilua mallintavat pelit olisivat kaikkein suosituimpia myös e-urheilussa. Urheilupelit ovat usein myyntimenestyksiä, mutta e-urheilussa nämä eivät ole kaikkein suosituimpia. Toki jalkapalloa mallintavan FIFA-sarjan e-urheilutapahtumat ovat suhteellisen suosittuja ja myös koripalloa mallintava NBA-sarja ja jääkiekko mallintava NHL-sarja keräävät jonkun verran ammattilaispelaajia puoleensa.

Tämän lisäksi ajopelit keräävät oman vannoutuneen fani- ja pelaajajoukon ja monesta muusta e-urheilulajista poiketen, ajopelejä pelataan yleensä tapahtumissa useampaa kuin yhtä, eli pelkkä yhden pelin täydellinen hallitseminen ei riitä menestykseen.

Counter-Strike: Global Offensive

Suomen yleisradion tv-kanavilla on viimeisten vuosien aikana näytetty silloin tällöin elektronista urheilua. Satunnaisia NHL-sarjan pelitapahtumia lukuunottamatta näissä lähetyksissä näytetty peli on ollut Counter-Strike: Global Offensive, eli CS:GO. Näiden lähetysten myötä monille suomalaisille on saattanut jäädä kuva, että Counter-Strike: Global Offensive tarkoittaa samaa asiaa kuin e-urheilu, vaikka CS:GO on vain pieni osa koko elektronisen urheilun maailmaa.

CS:GO on ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jossa vastakkain on kaksi viiden hengen joukkuetta. Toinen joukkueista pelaa poliisin erikoisjoukoilla ja toinen terroristeilla. Terroristit pyrkivät asentamaan ja räjäyttämään pommin ja erikoisjoukot taas estämään sen. Kilpailullisissa otteluissa joukkueiden rooleja luonnollisesti vaihdetaan, jotta parempi joukkue saadaan selville. CS:GO:n suosio ei ota laantuakseen ja suurimpien turnausten palkinnot mitataan jopa miljoonissa euroissa. Siirrot joukkueiden välillä ovat suuria tapauksia, joista huhutaan eri uutissivustoilla ja forumeilla etukäteen.

Starcraft II

Starfcraft II on avaruuteen sijoittuva reaaliaikainen strategiapeli, jossa on tarkoituksena tuhota vastustajat. Peli on julkaistu jo kauan sitten ja suosiokin on vuosien varrella hiipunut. Silti parhaissa turnauksissa tarjolla olevat potit tekevät Starcraft II -pelin ammattimaisesta pelaamisesta vähintäänkin kannattavaa ja lajin huiput tienaavat vuodessa satoja tuhansia euroja.

League of Legends

League of Legends on maailmalla erittäin suosittu taisteluareenamoninpeli. Se on saanut inspiraationsa suositusta Defense of the Ancients -pelistä ja peliä pelaa joka päivä miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. League of Legends -peli eroaa monesta muusta e-urheilupelistä niin, että hahmoilla on erilaisia ominaisuuksia.

Jokaisella hahmolla on omat erityiskykynsä ja kahden viisihenkisen joukkueen lisäksi pelissä on myös tekoälyn ohjaamia puolueettomia hirviöitä. Pelin tavoite on tuhota vastustajan tukikohdassa sijaitseva Nexus. Pelin suosion myötä ammattilaisturnauksen palkintopotit ovat jopa miljoonia euroja.

Kuinka parhaat E-Urheilu-Vedonlyöntisivut tunnistaa?

Parhaiden e-urheiluvedonlyöntisivujen arvioinnissa tulee ottaa monelta osin huomioon samoja asioita, mitä muutenkin vedonlyöntisivuja vertailtaessa. Hyväkään e-urheilutarjonta ei nimittäin riitä, mikäli vedonlyöntisivustolla on muita ongelmia. Toinen osa on kuitenkin e-urheiluun liittyvä, jos e-urheiluosio ei ole kattava, ei hyvä vedonlyöntisivusto välttämättä ole kuitenkaan hyvä e-urheiluvedonlyöntisivusto. Seuraavaksi asioita, joista tunnistaa hyvän e-urheiluvedonlyöntisivuston.

Sivuston turvallisuus ja laillisuus

Turvallisuuden ja laillisuuden kanssa ei kannata missään tapauksessa ruveta leikkimään. Ennen kuin sivustoa tutkii yhtään tarkemmin, kannattaa varmistaa, että vedonlyöntisivustolla on asianmukaisten viranomaisten myöntämä lisenssi ja että sen toiminta on turvallista ja laillista. Alan hyvämaineisin lisenssi on MGA:lla (Malta Gaming Authority), joka valvoo lisenssin erittäin tiukkoja ehtoja hyvin tarkasti sekä ennen, että jälkeen lisenssin myöntämisen. Lisenssin ehtoihin kuuluvat muun muassa viimeistä huutoa olevat suojaus- ja turvallisuusmenetelmät.

Tapahtumien valikoima

Mikäli vedonlyönti e-urheilusta kiinnostaa, on tarjolla olevien tapahtumien valikoima erittäin suuri osa sitä, mikä vedonlyöntisivusto sopii parhaiten tarkoituksiisi. Useimmilla sivustoilla on tarjolla suurimmat CS:GO-tapahtumat, mutta jos haluat lyödä vetoa muista peleistä tai CS:GO:n pienemmistä tapahtumista, ei jokainen vedonlyöntisivusto mahdollisuutta tarjoa. Edes League of Legends ei suosiostaan huolimatta ole kaikkien vedonlyöntisivustojen valikoimassa mukana.

Kertoimien suuruus

Vedonlyöjiä kiinnostaa tietenkin kertoimet. Yleensä vedonlyöntisivustoilla kertoimet ovat saman suuruisia, mutta ei aina. Erityisesti e-urheiluvedonlyönnissä laskennallinen palautusprosentti saattaa olla toisella sivustolla merkittävästikin korkeampi kuin toisella ja tämä näkyy suoraan mahdollisten voittojen suuruudessa.

Kertoimien suuruuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota yksittäisten kohteiden kertoimiin, joillakin vedonlyöntisivustoilla voi saada säännöllisesti parempia kertoimia markkinoihin verrattuna, kuin toisilla.

Tarjolla olevien pelimuotojen valikoima

Otteluiden voittajan veikkaaminen on kaikissa urheiluvedonlyönnin lajeissa suosituin pelimuoto, eikä e-urheilu tee siltä osin poikkeusta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että voittajan veikkaaminen olisi ainoa pelimuoto, jota vedonlyöjät haluavat pelata. Siksi onkin tärkeää, että parhailla e-urheiluvedonlyöntisivustoilla olisi mahdollisimman laaja valikoima myös pelimuodoissa. Esimerkiksi suosituimmassa Counter-Strike: Global Offensive -pelissä on parhailla vedonlyöntisivustoilla yksittäisen ottelun voittajan lisäksi mahdollista veikata turnauksessa menestyviä joukkueita, eli voittajaa, finalistia ja alkulohkoista jatkoon pääseviä joukkueita.

Yksittäisen ottelun kohdalla on parhailla sivustoilla mahdollista veikata esimerkiksi ensimmäisen kartan voittajaa, ottelun tarkkaa tulosta (karttavoitoin laskettuna, eli paras kolmesta -ottelussa 2-0, 2-1, 1-2 tai 0-2), voittajaa tasoituksella tai vaikkapa ensimmäistä ottelun tappoa. Live-vedonlyöntiä ei e-urheilusta tarjoa läheskään jokainen sivusto, mutta ne jotka tarjoavat, avaavat vielä aivan uuden maailman lajin ystäville. Live-vedonlyönnissä on nimittäin mahdollista veikata esimerkiksi yksittäisen kartan pelivoittojen jakautumista livenä.

Live-striimit

Jotkut vedonlyöntisivustot antavat mahdollisuuden katsella suorana lähetyksenä e-urheilutapahtumia, kuten CS:GO:n Majoreita tai League of Legendsin maailmanmestaruusturnausta. Luonnollisesti niin, että myös livevedonlyönti on mahdollista. Mikäli olet lajin ystävä, niin tällaiset sivustot saavat varmasti pluspisteitä, kun määrittelet, mikä on paras e-urheiluvedonlyöntisivusto juuri sinulle. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment