Skip to content Skip to footer

Stop Essure – tietoisuuden lisäämistä Essure sterilisaatiosta

Essure on yksi suomessakin käytetyistä sterilisaatio keinoista, jossa munatorviin asennetaan mm. nikkeliä ja polymeerejä sisältävä implantti. Essuresta on tehty pelkästään Yhdysvalloissa yli 5000 haittailmoitusta.

Kyseessä on pahimmillaan vakavasti naisia vahingoittava ja jopa kuolemia aiheuttanut sterilisointi keino. Tietoisuuden lisäämiseksi Essuren vaaroista Suomessa, on avattu Stop Essure -nettisivut ja sen taustalla on Facebook ryhmä Suomen Essure problems in Finland. Lue tuon Stop Essure -sivuston helppolukuiset tekstit ja kerro niistä muillekin! Tämä on erittäin tärkeä asia!

Alla pari lainausta Stop Essure -sivustolta:

”Yhdysvalloissa Essuren turvallisuuteen on kiinnitetty runsaasti huomiota. FDA on määrännyt laitteelle ”Black Box Warning” -merkinnän. BBW:n käännös suomeksi:
”VAROITUS: Jotkut potilaat, joille on tehty Essure-menetelmän mukainen sterilisaatio, ovat raportoineet haittavaikutuksia, mukaan lukien kohdun ja/tai munatorvien lävistyminen, laitteen vaeltaminen vatsaonteloon tai lantioon, jatkuva kipu sekä allergia- ja yliherkkyysreaktiot. Jotkut näistä haittavaikutuksista johtivat laitteen poistamiseen vatsan alueen leikkauksen avulla. Laitteen hyödyistä ja haitoista käytävän keskustelun aikana tämä tieto tulisi jakaa niille potilaille, jotka harkitsevat Essure-sterilisaatiota.”

”Vakavasti naisia vahingoittava lääketieteellinen implantti sallittiin EU:n markkinoille varsin nopeasti ja ilman varmoja, pitkän aikavälin tutkimustuloksia. Implantit liikkuvat kehossa, muuttavat muotoaan, rikkoutuvat ja tulevat pahimmassa tapauksessa ulos vaginan kautta.
Valitettavasti näyttää siltä, että kaikkien oireiden parantamiseksi tarvitaan kohdunpoisto, mikä on kohtuuton oppivelka maksettavaksi siitä, että luottaa lääkärin määränneen luotettavan ja tutkitun lääkkeen.
Essuren toksisten ainesosien vaikutuksesta sikiön ja myöhemmin lapsen terveyteen ei ole tutkittu.”

Show CommentsClose Comments

Leave a comment