Terveys June 17, 2021
687Views 0Comments
Sunnuntaiaamun brunssille spelttiskonssit valmistuvat sutjakasti. Suolaisella täytteellä – tai makealla!
Saako spelttijauhosta kuohkeita skonsseja aikaiseksi? Kokeilimme ja kyllä saa. Muokkasimme sopivalta vaikuttanutta reseptiä hieman, jotta se kävisi makeiden ja suolaisten skonssien tekemiseen.
Hyvien skonssien salaisuus on kylmät raaka-aineet ja taikinan nopea sekoitus. Taikinaa ei saa käsitellä liikaa, sillä leivinjauheella nostatettavat taikinat muuttuvat muuten helposti koviksi.
Spelttiskonssit onnistuivat erinomaisesti. Taikina kohosi hyvin ja ruskistui kauniisti. Rakenteesta tuli juuri sopivan kuohkea ja kostea. Suolaisena täytteenä kokeilimme kylmäsavustettua lohta, rucolaa ja kermavaahtoa. Hapankerma olisi varmasti sopinut suolaisen täytteen kanssa vielä paremmin. Makeannälän nujertamiseksi täytimme muutaman skonssin kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Olisipa taas sunnuntai.