Skip to content Skip to footer

VALKOSUKLAA-MACADAMIACOOKIET SPELTISTÄ

Jättimäiset valkosuklaa-macadamiacookiet valmistuvat helposti speltistä. Ja ovat herkullisia!

Leivonta spelttijauhoilla on aina hiukan yllättävää, sillä ne käyttäytyvät hieman eri tavalla kuin vehnäjauhot. Joskus taikinasta ei tahdo tulla riittävän paksua mitenkään, ja kokeilukappaleita syntyy. Tämänkertainen cookieresepti sen sijaan toimi täydellisesti myös spelttijauhoilla!

Mmm – valkosuklaata.

Cookiethan ovat jättimäisiä amerikkalaistyyppisiä pikkuleipiä, joille ei tunnu olevan hyvää suomenkielistä sanaa. Keksi kuulostaa aivan liian kuivalta ja pikkuleipä on koon puolesta täysin harhaanjohtava nimi. Siksi siis cookie.

Macadamiapähkinät sopivat cookieihin loistavasti.

Valkosuklaa ja macadamiapähkinät ovat loistava makupari. Energiaa näissä cookieissa on riitämiin, joten suosittelemme näitä harvinaisempiin hetkiin!

Taikinaan tuli täydellinen koostumus spelttijauhoilla.
Valkosuklaa ja macadamiapähkinät ovat loistava makupari.

 

Valkosuklaa-macadamiacookiet
(noin 36 isoa cookieta)

  • 5,3 dl erikoishienoa spelttijauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2,4 dl hienoa ruokosokeria
  • 1,2 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2,4 dl pehmeää voita
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2,4 dl rouhittuja macadamiapähkinöitä
  • 3,6 dl valkosuklaarouhetta

1. Laita uuni lämpeämään 175-asteeseen. Rouhi pähkinät ja suklaa.
2. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja suola.
3. Laita sokerit toiseen kulhoon, ja sekoita se hyvin sekaisin. Lisää pehmeä voi ja sekoita tahnaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa taikina tasaiseksi.
4. Lisää jauhoseos sekä rouhitut pähkinät ja suklaa. Sekoita tasaiseksi, mutta varo sekoittamasta liikaa.
5. Annostele pellille leivinpaperin päälle runsaita ruokalusikallisia taikinaa. Jätä runsaasti tilaa taikinan ympärille, sillä cookiet leviävät uunissa paljon. Paista noin 10-12 minuuttia, tai kunnes cookiet alkavat ruskistua reunoilta.
6. Anna jäähtyä. Tarjoile ja nauti!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment