Skip to content Skip to footer

VILVOITTAVA JÄÄJOGURTTI: MUSTIKKA JA KAARDEMUMMA!

Joskus parhaat reseptit syntyvät monen asian summana. Niin tämäkin ”frozen yoghurt” eli jääjogurtti. Juuri parahiksi ensimmäisille kesäkeleille! 

1. Ystävältä lainattu jäätelökone.

2. Toisen tutun suosikkimaku, mustikka-kaardemumma, joka jäi kutkuttamaan mieltä.

3. Pakastimen täydeltä viime kesän mustikkaa.

4. Ensimmäiset lämpimät kesäkelit.

5. Vapaa viikonloppu.

Näiden viiden summana syntyi resepti mustikka-kaardemummajääjogurttiin, jossa pohjana toimii turkkilainen jogurtti (ja vain vähän kermavaahtoa). Tasapainoa lopputulokseen tuovat vanilja ja sitruunankuori.

Likipitäen täydellistä!

Nuolaise ennen kuin tipahtaa!

Mustikka-kaardemummajääjogurtti
(kuudelle)

  • 3 dl jäisiä mustikoita
  • 400 g turkkilaista jogurttia
  • 5 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 1 tl jauhettua kaardemummaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl kuohukermaa

1. Sekoita jäiset mustikat, jogurtti, sokeri ja mausteet tehosekoittimella.
2. Vaahdota kerma ja yhdistä se varovasti jogurttimassaan.
3. Kaada jogurttimassa jäätelökoneeseen. Käynnistä jäätelökone.
4. Kun jäätelö on valmista, nauti välittömästi tai pakasta!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment